Nieuwe huisgenoot gezocht!

Wie zijn wij?

Huize Humus is sinds 2011 een huis waarin God, relaties, gastvrijheid en duurzaamheid centraal staan. Het is een ruim huis met een grote groene binnenhof die we delen met buren. In ons huis wonen acht volwassenen en een baby. We geven elkaar veel ruimte zodat ieder z’n eigen ding kan doen, maar we zetten ook allemaal onze schouders eronder om samen onze idealen uit te leven. Zo stellen we ons huis open als crisisopvang voor mensen die tijdelijk geen plek hebben om te slapen. Ook redden we wekelijks eten dat anders wordt weggegooid om voedselverspilling tegen te gaan. Verder bedenken we leuke acties om een punt te maken van wat we belangrijk vinden. We zijn er voor de mensen om ons heen en er komen regelmatig mensen koffie drinken of mee eten.

Naast het “bewust leven” is er ook veel humor in huis en hebben we genoeg spontane momenten van bijvoorbeeld whisky drinken rond het kampvuur. Veel mensen in het huis houden van buiten zijn dus we trekken elk jaar wel een keer de bergen in. Je hoeft hier ook maar een mailtje te sturen en dan heb je zo een paar man bij elkaar voor een potje voetbal, hardlopen, darten, bordspellen, etc.

We eten doordeweeks samen en hebben elke week een huisavond. We blijven daardoor goed op de hoogte van elkaars leven en duiken samen interessante onderwerpen in.

Wie zoeken wij?

Vanaf 1 juni 2019 is Huize Humus op zoek naar een nieuwe bewoner. Wij zijn op zoek naar het volgende profiel:

Praktisch

Het huis is gebouwd als gemeenschappelijk huis. Je hebt een grote eigen kamer van ± 30 m². Je deelt een keuken, woonkamer, zolder, drie badkamers, drie wc’s en een fietsenschuur. De tram naar Utrecht ligt op 5 minuten lopen. Er is genoeg parkeergelegenheid en er staat een AH om de hoek.

Procedure

Heb jij interesse? Stuur ons dan vóór 15 maart een brief waarin je vertelt wie je bent en waarom het je leuk lijkt om in Huize Humus te komen wonen. Als je vragen hebt kan je bellen met Mirjam: 06 2167 6855.