Wie

 

Wie zijn wij?

Huize Humus is een christelijke woongemeenschap in Nieuwegein die sinds 2011 bestaat. In Huize Humus wonen momenteel acht volwassen en een baby is op komst. De visie van ons huis is gebaseerd op de pijlers: geloof, relaties, gastvrijheid, en duurzaamheid.

Ons huis is lekker ruim en heeft een grote groene binnenhof die we delen met buren. We geven elkaar veel ruimte om je eigen ding te kunnen doen, maar we zetten ons ook gezamenlijk in om onze idealen uit te leven. Zo stellen we ons huis open als crisisopvang voor mensen die tijdelijk geen plek hebben om te slapen. Ook redden we wekelijks eten dat anders wordt weggegooid om voedselverspilling tegen te gaan. Daarnaast zijn we er voor de mensen om ons heen en komen er regelmatig mensen mee eten.

Naast het “bewust leven” is er ook veel humor in huis en hebben we genoeg spontane momenten van bijvoorbeeld whisky drinken rond het kampvuur, een spelletje doen of een spontaan kampeerweekendje. Verder  hebben we regelmatig contact met de buren en hoef je maar een mailtje te sturen voor potje voetbal, een taartje eten in de tuin of een filmavond.

We eten doordeweeks samen en hebben elke week (vaste prik!) een huisavond. We blijven daardoor goed op de hoogte van elkaars leven en duiken samen interessante onderwerpen in.

 

Wie wonen daar nu eigenlijk?

laatste update: december 2022 

Leonie – Verkocht onmiddellijk haar auto toen ze hier kwam wonen. Desondanks onze snelste Humuziaan want ze kan 45 km/u op haar fiets. Heeft in no time de achtertuin mooier gemaakt dan ‘ie ooit is geweest. Haar handige vriend Evert is met (of zonder) zijn gereedschapskist ook altijd welkom.


Britt- Een Britt die vloeiend Nederlands spreekt. Deze Benjamin van het huis stroomt over van enthousiasme voor bakken, mensen genezen in het ziekenhuis en Nathan, haar vriend!… en kerstbomen.

Nathan- Onze huiskunstenaar zal letterlijk altijd te vinden zijn in zijn Tommy kledij, terwijl hij aan mooie projecten sleutelt in zijn hippe atelier. Onderweg in zijn jeep droomt hij vaak weg, over zijn lieftallige vriendin Britt.

Fien – dit lieve kleine meisje houdt van knuffelen met papa en mama


Jorik – Onze pedagogische muzikant. De passie voor muziek maken en kinderen onderwijzen spat er van af bij de man die verreweg het best gekleed is van alle Humuzianen.


Jaron – Dolenthousiaste bijbelprediker. Probeert zichzelf dagelijks met rake woordspelingen te overtreffen. Wordt door zijn huisgenoten keihard uitgelachen als deze niet goed genoeg worden bevonden.

Miriam – Zeer bevlogen onrechtbestrijder. Half opgegroeid in Oost-Duitsland en komt er nog steeds graag en regelmatig. Bakt behoorlijk goede cakes.

Amos – De achteruit kruiper, vind melk veeeel lekkerder dan eten en houdt er erg van zo veel ooms en tantes te hebben. Lachebekkie en knuffelbeertje.


Joram — Geoloog met stenenverzameling. Er is één ding waar Joram het liever over heeft dan zand, en dat is Jezus. De ‘huiskast’ heeft een eigen sportschool op z’n kamer, waar hij regelmatig ook eigen meubels maakt.


Hannah – Socialworker met een passie voor bakken, ook kun je Hannah door de dag heen horen zingen met haar engelenstem terwijl ze met plantjes in de weer is.


Bewaren