Wie

Wie wonen daar nu eigenlijk?

laatste update: juli 2020


Elizabeth – Onze huisheilige. Deelt graag haar chocola uit, of Marokkaanse pannenkoeken. Heeft de grootste en warmste sloffen van ons allemaal, maar slaapt dan ook op de koudste kamer. Altijd in voor een praatje.


Leonie – Verkocht onmiddellijk haar auto toen ze hier kwam wonen. Desondanks onze snelste Humuziaan want ze kan 45 km/u op haar fiets. Heeft in no time de achtertuin mooier gemaakt dan ‘ie ooit is geweest. Haar handige vriend Evert is met (of zonder) zijn gereedschapskist ook altijd welkom.


Laurens – Ontbijt het liefst met taart. Pianospeler en orgelaar op het hoogste niveau. Heeft een grootse passie vóór en verbluffende kennis ván klassieke muziek en al het denkbare wat hiermee samenhangt. Vandaar ook die werkelijk enorme boekenkast. Nachtbraker.

Anna – Onze eigen huisarts. Bomvol gezellige verhalen en Deense sagen. Maar ook de horrorverhalen uit het ziekenhuis mogen er zijn. Kookt de heerlijkste maaltijden, niet zelden samen met Laurens.


Matthijs – Hoogopgeleide ingenieur die graag onder auto’s ligt. Wil altijd spelletjes doen en whisky drinken, liefst tegelijkertijd. Is bezeten van zijn lieve vrouw Sifra.

Sifra — Krullenbol, knoper van wandkleden en de fanatiekste in bordspellen.


Jaron – Dolenthousiaste bijbelprediker. Probeert zichzelf dagelijks met rake woordspelingen te overtreffen. Wordt door zijn huisgenoten keihard uitgelachen als deze niet goed genoeg worden bevonden.

Miriam – Zeer bevlogen onrechtbestrijder. Half opgegroeid in Oost-Duitsland en komt er nog steeds graag en regelmatig. Bakt behoorlijk goede cakes.


Joram — Geoloog met stenenverzameling. Heeft een eigen sportschool op z’n kamer. Regelmatig met zijn lief te vinden.

 

 

Huize Humus zoekt nieuwe huisgenoot!

Wie zijn wij?

Huize Humus is een christelijke woongemeenschap in Nieuwegein die sinds 2011 bestaat. In Huize Humus wonen momenteel negen volwassen en een kind. De visie van ons huis is gebaseerd op de pijlers: geloof, relaties, gastvrijheid, en duurzaamheid.

Ons huis is lekker ruim en heeft een grote groene binnenhof die we delen met buren. We geven elkaar veel ruimte om je eigen ding te kunnen doen, maar we zetten ons ook gezamenlijk in om onze idealen uit te leven. Zo stellen we ons huis open als crisisopvang voor mensen die tijdelijk geen plek hebben om te slapen. Ook redden we wekelijks eten dat anders wordt weggegooid om voedselverspilling tegen te gaan. Daarnaast zijn we er voor de mensen om ons heen en komen er regelmatig mensen mee eten.

Naast het “bewust leven” is er ook veel humor in huis en hebben we genoeg spontane momenten van bijvoorbeeld whisky drinken rond het kampvuur, een spelletje doen of een spontaan kampeerweekendje. Verder  hebben we regelmatig contact met de buren en hoef je maar een mailtje te sturen voor potje voetbal, een taartje eten in de tuin of een filmavond.

We eten doordeweeks samen en hebben elke week (vaste prik!) een huisavond. We blijven daardoor goed op de hoogte van elkaars leven en duiken samen interessante onderwerpen in.

 

Wie zoeken wij?

Op 1 september 2021 komt er een kamer vrij! Wij zijn op zoek naar het volgende profiel:

  • Je wilt initiatief nemen om de idealen van Huize Humus praktisch vorm te geven
  • Je bent bereid om een vaste avond aan Huize Humus te besteden
  • Je vindt gastvrijheid vanzelfsprekend
  • Je wilt je committeren

Praktisch

Het huis is gebouwd als gemeenschappelijk huis. Je hebt een grote eigen kamer van ± 30 m². Je deelt een keuken, woonkamer, zolder, drie badkamers, drie wc’s en een fietsenschuur. De tramhalte naar Utrecht ligt op 5 minuten lopen. Er is genoeg parkeergelegenheid en er is een Albert Heijn direct om de hoek. De huur ligt op ± €400 (huurtoeslag mogelijk). Het is belangrijk dat je inkomen binnen de grenzen ligt voor een sociale huurwoning. Check: https://www.jutphaas.nl/ik-zoek/sociale-huurwoningen

Procedure

Interesse? Stuur ons dan vóór 9 augustus een brief (via het contactformulier) waarin je vertelt wie je bent / wie jullie zijn en waarom het je / jullie leuk lijkt om in Huize Humus te komen wonen. Bekijk onze website voor meer info en als je vragen hebt kan je bellen of appen met Elizabeth op 06-34174848.


Bewaren